Vi hade höga förväntningar på Melbourne. Kanske för att staden fått utmärkelser som ”trivsammast i världen” eller ”världens bästa stad att bo i” och våra förväntningar överträffades. Människorna här är kanske de trevligaste och hjälpsammaste jag någonsin stött på. Som småstadsmänniskor i en storstad.  Det är en väldigt ren och modern stad som har det mesta på en liten yta. En härlig mix av höga skyskrapor och stora parker. Vi har varit här under deras kalla period vilket är lite synd då vi bor väldigt nära stranden.

Har dragit med Victor på några shoppingdagar då våra väskor är packade för 30 plusgrader och tack vare hur lätt det är att ta sig fram så har vi hunnit se mycket av denna stad, ätit gott och turistat. 

Men vi måste erkänna att vi redan tröttnat på kylan, så idag lämnar vi för varmare breddgrader. Vi har hyrt en van som ska ta oss från Melbourne, 400 mil norrut till Cairns. Bilen som kommer bli vårat hem de kommande 27 dagarna är utrustad med sängplatser och köksutrustning. Från ett äventyr till ett annat, hörs på vägen!