Hej alla nära och kära! 

Vi har haft ett par händelserika dagar på vår färd i vår gröna pärla. Vi har tagit oss genom Gold-/Sunshine coast, därbland Surfers Paradise och Byron Bay. Östkusten är fylld av guldkorn och varje plats vi kör in på är fantastisk i sig. Några tabbar på vägen som resulterade i p-bot, glömda nycklar i bildörren, väckningar av så kallade ”Rangers” och en massa felkörningar.  

De senaste nätterna har vi spenderat i Noosa Heads – ett riktigt smultronställe. Denna plats är personligen en i topp 3. Påminner lite om svenska Västkusten, lite flådigare och lite fler surfare. 

Igår blev vi uppraggade på stranden av en reporter som snällt frågade om vi ville ställa upp på lite bilder för ett repotage för International Food and Wine Festival som hålls  i Noosa Heads under helgen. Vi tackade motsträvigt ja och fick posera på stranden med fotografer och publik. Som tack fick vi inträde och kuponger till festivalen till ett värde av 200 AUD. Resultatet, som vi trodde skulle hamna i den lokala tidningen, publicerades istället i landets nationella tidning. Så idag kan man se våra tre (något stela och felplacerade) ansikten och namn i varenda hörn i Australien.

Festivalen blev också väldigt mysig. Vi gick runt och lyssnade på ett band som spelade gubbrock och blues samtidigt som vi testade olika sorters vin, åt charkbricka, nygjord glass och grillat kött. Helt klart värt en halvtimmes ”arbete” på stranden.