3 nätter har nu gått på ett för fint hotell för vår budget i Kuta, Bali. Resan hit började med ett kärt återseende med våra vänner. Vi blev helt plötsligt ett stort gäng på 12 personer som tillsammans (första dagen) firade Alexs 20 årsdag på barerna och nattklubbarna runt omkring i Kuta.

Vi ber om ursäkt till våra känsliga besökare om fotot är en aning motbjudande. Det var trots allt hans födelsedag.

Det blev ett ganska abrupt slut på vårt återseende och Alex, Henrik och Robin bestämde sig för att åka till grannön där dem skulle utforska fina dykplatser i några nätter.

Vårt gäng, inklusive Simon nu, bestämde oss för att stanna ytterligare några dagar här för att se vad Bali har att erbjuda. Idag blev det surfing som Adam visade sig ha en naturlig talang för.

Imorgon är det Silence Day (Nyepi). Det innebär att hela Bali är stendött. Inga aktiviteter överhuvudtaget är tillåtna. Inga flyg, butiker, resturanger, tv-kanaler eller traffik får vara verksamma den här dagen. Vi kan inte ens gå utanför hotellet utan att riskera att åka i fängelset eller ännu värre – bli stenade (enligt halvsäker källa).

Vi har därför dragit för våra gardiner redan nu och bunkrat upp med chips och snabbnudlar för att förbereda oss för morgondagen.

Jag kanske är lite väl dramatisk nu. Vi har faktiskt pool, roomservice och hotellets utbud av filmer tillgängligt.

Vi ser fram emot att åka lite längre ut längst kusten efter Balinesernas försök att locka iväg demonerna från ön. Vi funderar på Nusa Lembongan och Gili Trawangan.