Vi är nu tillbaka på trygga land efter två, minst sagt, händelserika dygn bland Whitsundays öar. Vi fick turen med oss på vår sida med framförallt vädret, crewet på båten och våra medpassagerare som alla var runt 20-25 år och gör en liknande resa som oss. Tillsammans var vi 21 personer som rymdes på katamaranen. 

Innan sju var vi uppe varje morgon för att maxa vår upplevelse. Vi fick ta del av snorkling i ”The Great Barrier Reef”, paddleboarding, grillad mat och frukostbuffé, bada i solnedgången mitt ute på havet och vid världens vitaste strand, solat uppe på däck och givetvis – träffat ett par härliga prickar.

Vildlivet ute på vattnet är otroligt i Whitsundays. Under vår hemväg då vattnet blåste storm och 80% av båten blev sjösjuka spottade vi både en val och delfiner som hoppade längs båten. Våtdräkterna vi var tvugna att bära är skyddet från de maneter som kan förekomma i vattnet som kan orsaka dödlig smärta. Under våra snorklingturer har vi sett ett och annat under vattnet men bragden går till Emelie och Victor som fick upplevelsen att simma med en sköldpadda och en 2 meter lång vildhaj under samma tur(!). 

Det var med lite sorg i hjärtat, som ni förstår som vi var tvugna att hoppa av båten och återvända till vår gamla kärra. Nu bör det av mot Cairns!